Våra resultat

Här kommer då äntligen den slutliga rapporten från vårt SM-äventyr!!
Dressyren behöver vi absolut jobba mer med, jag framförallt, som behöver hela vinterns tid till mental träning av ngt slag. Det var inget annat än en obehagskänsla att köra in på dressyrbanan. Korta, korta stunder slappnade jag av och kunde då känna att även Bibbi gjorde det, men sen var vi tillbaka i samma spår igen!! Så supernervös och spänd...
Maraton var ganska tufft, 6.7 km trav, på rätt så stenigt otrevligt underlag, nästa år blir det sulor på fram. Det var ganska bra uppförslut så det tog lite på hennes krafter, men vi klarade den utan straff. Skrittsträckan var på hela 1 km, men där klarade vi förtås tiden med nästan en minut tillgodo, skritten har aldrig varit några problem.
Sen var det 10 minuters paus, vi blev ivägsläppta från pausen 11.00, sen var det en transportsträcka på mer än 1 km fram till E-start. Självklart skrittar man en transportsträcka, men enligt planerna skulle vi varit framme vid E-start 11.01-vet inte riktigt vilken gångart de tänkt att vi skulle gå i då. Hindrena fick vi inget flyt alls i och jag kände redan från början att vi liksom inte hade ngt att hämta där med vår rockard. Bibbi var lite seg och hittade på egna vägar, men vi klarade tiden och fick inga straff på den sträckan heller...trodde vi!!! På E-sträckan påstår de att vi fick 3.8 straff för överskriden maxtid, jag protesterade, som många andra också gjorde, men vi fick inget gehör. Det var jättestruligt med de chip vi använde till tidtagning. Vid genomgången på maratonvisningen sade de att det skulle höras ett pip vid registreringen, vi gjorde flera försök, men inget pip hördes. När vi hade kört färdigt fick vi veta att det inte alls skulle höras ngt pip...suck suck!! Det var som sagt fler som hade det struligt med dem så det var inte bara vi, LITE brister i informationen...
Så våra straff i maraton, 3.8 fick vi alltså behålla, men vi är bombsäkra på att vi inte ska ha dem, vi hade så pass tillgodo på maxtiden att det inte alls stämmer, men det var ord mot ord så det var inget att göra!!!
Kuskfesten var lyckad, lite mörkt i ett nersläckt ridhus, men mycket god mat och trevligt sällskap av ponnykuskarna, Ewa, Gunlög och Helené med respektive groomar!!!
Vi var supertrötta så det blev en tidig kväll, men orkestern spelade länge och vi bodde precis utanför ridhuset där det var så det blev inte så mycket sömn ändå...
Söndagen kändes stressig, först vet.besiktning, sen hinna gå banan som inte öppnade förrens 1.5 timma innan första start, som då var jag!!
En helt annan känsla innan precisionen, tänk om den kunde infinna sig till dressyren också...bara roligt och verkligen ngt jag såg fram mot att få genomföra. Första gången jag körde svårklass bana, hinder bredd +20 cm och högt tempo. Jag höll tungan så rätt i munnen som jag bara kunde och lyckade still min lycka köra så bollarna låg kvar, tempot räckte dock inte så det blev tidsfel, något som jag inte visste från början, men Helené rev 2 bollar så vi satte det ändå och vann!!! Jag hade kunnat köra fortare om Bibbi fått bestämma men jag vill inte gärna chansa och riva ngn boll och det är jag tacksam för!! Hon var superfin och det var en fröjd att köra henne!!
Äntligen fick vi då en vacker gulblå rosett  vid en uppsutten prisutdelning efter hela ungdoms/junior-SM. Bibbi fick den fastsatt på huvudlaget och den fladdrade lite väl mycket i vinden tyckte hon under ärevarvet. Ett litet tag visste jag inte riktigt var det skulle sluta men som tur var så tappade vi den...vi fick den åter sen efteråt alltså!!!
Sen var det väntan, väntan och väntan, vi passade på att packa lite också...det var ju en del som skulle med hem...lika mycket som vi tog med ner nästan...innan vi skulle in på den stora prisutdelningen.
Det var stämningsfullt med trumpetande och allt, tyvärr missade de att ge oss (mig och Helené, "ponny under 120") våra medaljer och plaketter så de fick vi hämta senare, efter mycket om och men...och tyvärr är det nog summan av det hela att det var rätt mycket missar med både det ena och det andra...det var ingen som riktigt visste  varken ut eller in...ena dagen fick vi köra med UngdomsSM (smickrande i och för sig) och nästa dag var på samma vilkor som "stora" SM, oklara besked om tider för veterinär osv. Helt plötsligt var det tänkt att vi skulle göra funktionskontroll på söndagen innan start i precisionen, ngt vi inte behövt på hela meetinget, utan bara Ungd.SM, men sen kom det fram att det var en miss. Vi fick hela tiden fråga vilka regler som gällde för oss i respektive moment och jag tror att vår klass mera var ett nödvändigt ont för arrangören och helst skulle ha glömts bort liksom. Vi får kämpa på och värva flera småhästskuskar för vi kommer nog att behöva bli hörda ordentligt i framtiden om vi ens ska kunna existera!!
Jag kan iaf sitta och titta på mina fina rosetter och njuta av dem nu och är nöjd med att jag tog mig dit och att vi kunde få en gulblå rackare med oss hem!!!! Bibbi Är Bäst!!
Vi kom hem vid halv 11 tiden igår kväll, upp tidigt idag och tömma volvon som skulle in för att byta en bucklig dörr, sen hem och ta emot barn kl 9.00

Vardagen har börjat igen och med den en massa strul!!! Bara ändringar och ändringar hela tiden av tider och jag har inte en chans att planera, varken verksamheten, privatlivet eller maten. Det är nog inte ngn som förstår hur mycket planering det krävs som inte själv har den här formen av verksamhet och när det då bli ändringar hela tiden så blir det helt kaotiskt. Att man har "öppettiderna" 06.30-17.00 betyder inte att man har jour då utan det är ju under den tiden föräldrarna jobbar som de har rätt att lämna sina barn inom barnomsorgen och det ska då finnas ett schema...jag blir ju precis sönderstressad av att aldrig veta...kan inte ens planera för en vecka framåt!!!
Ngn som har en bra affärsidé till mig...eller en trisslott med 25000/månad-vinst på!!!

Nu ska vi gå ut i höstvädret!!

Vi väntar på prisutdelningen efter precisionen!!


Prisutdelning av precisionen, SM 2009!!


Inför maraton

Blåsigt och lite ruggigt, perfekt maratonväder!!
Första hindret är stolpar, stolpar, stolpar runt en ek, hinder 2 är också stolpar och en stor blomlåda i mitten, vi börjar med att köra runt ett litet träd, sen rundar vi alla stolpar. Hinder 3 är vattenhinder, mycket vatten men inte så djupt, brant backe som vi ska upp och sen ner, hinder 4 är stolpar igen, röda den här gången och lite sluttande. Eftersom våra små ponnyer inte orkar någonting så har vi bara 5 hinder att köra, så sista hindret är nummer 5, en fruktträdgård med stora mjuka svängar och under ett skjul, ska nog bli det roligaste!!
Bibbi är vet.besiktigad och klar nu, vagnen fixad och vi ska äta frukost!!
Hörs sen!!

Inte sämst!!

Det är en lättnad att jag nu inte längre behöver skämmas och ha den högsta straffpoängen på hela SM, idag är det flera som har prickat in och slagit mig på den fronten!!! Nu regnar det, lagom tills vi ska gå hindrena!!! Har hittat en vagn som jag vill köpa till Blue och shettisparet också då...billigast blir det om jag köper den nu, sen blir det dyrare då just denna vagn är inköpt i polen då valutan där var mindre värd...vill ha!!!!
Är jätteinspirerad nu att åka hem och träna dressyr, skulle vilja köra dressyrprogrammet en gång till. Nu är jag automatiskt kvalad till nästa år så jag kommer träna, träna, träna, behöver inte tänka på om jag klarar några kvalpoäng eller inte, lite skönare sits än i år!!

Vi är lite krassliga här idag, förkylning eller svininfluensa på gång!!! Har lensat Åstorps Apotek på medicamenter så vi ska nog kurera oss...och nej vi kommer inte ta en whisky mot problemen...vi är seriösa idrottsmän!!!

Bibbi fick beta lite samtidigt som vi kollade på Eva Weimar, hennes par gick så underbart bra, men det räckte inte ända fram, hon slutade på 4:e plats. De andra måste ha varit makalöst bra som slog henne, för vi tyckte hon såg ut att vinna absolut!!

Ska på info nu om ändring av E-sträckan!!
Återkommer!!

SM





Här kommer färska bilder från missödet på dressyrbanan...så illa var det inte men det gick som det brukar. Jag blev spänd och Bibbi blev spändare, stundtals gick det bra och riktigt avslappnat, så där mjukt som på Bella-träningen, men sen kom det en ökning och då tog det ett tag igen att komma tillbaka till mjuk, fin samling. Men jag har gjort det och jag kommer igen nästa år!!!! Fotograf är Eva Weijmar, också barnvakt, hon kör imorgon eftersom hon kör par, då ska vi heja!!
Ikväll är det maratonvisning, vi får bara köra fisiga 5 hinder, eftersom våra ponnyer under 120 inte orkar mer...enligt TR. Ser mest fram mot precisionen!!!
Vädret är strålande, blåser lite men soligt!
Nu ska jag bara vänta på att spänningshuvudvärken släpper, sen va i solen en stund!!
//Cissi!

Stressigt!!

Sparris fick sin aktivering idag äntligen, genom hundkursen. Kände att det var bra att prioritera honom idag när jag hade chansen, han kommer ju knappt att få vara lös på en hel vecka då vi är i Skåne!!
Imorgon är jag uppe innan tuppen, ska klippa färdigt Bibbi och sen shamponera, packa det sista och städa lite innan vi åker. Vi stannar och handlar på vägen för att komplettera till den goda mat vi har med oss!!
Nu är det natti natti!!

Bilder

Här kommer äntligen lite bilder...

-Arvids sjörövarkalas
-Astrid Lindgrens värld
-Sparris och Mulle, catfight!!
-Sparris äter lyxyogurt
-Sommar bilder, med Arvids stora öra efter myggbett!!
-Fiske

Sparris och Mulle, catfight!!!
Arvids sjörövartårta!!!Sjörövartårtan!
Arvids Sjörövarekalas!!
Sjörövare ArvidSjörövare Arvid
Sjörövare Leo!!Sjörövare Leo på Arvids Kalas!
Pippis sjörövarpappaPippis pappa och skeppet Hoppitossa (heter det inte så??)
Vi hälsar på hos Nils Karlsson Pyssling, på riktigt alltså!Vi hälsar på hos Nils Karlsson Pyssling, på riktigt alltså!!
Hälsar på hos en annan Karlsson, nämligen han på taket.Hos en annan Karlsson, Karlsson på taket.
Yogurtinpackning har väl alla hört talas om...Yoghurtinpackning har ni väl hört talas om!
Vaaar är Sparris??Vaaar är Sparris??
Bad i Ljung, med svullet öra!!Badar i ljung med örat svullet efter myggbett!!
ÖRAT!!!!Arvid med myggörat
Arvid som fotat!Arvid fotat mig!
Arvid fotat igen!Arvid fotat sin pappa.
Stor koncentration!Stor koncentration!
Älskade pärlhöns som bor i himlen nu!
Älskade pärlhöns som bor i himlen nu!

Tillbakablick...

Jaa, här kommer nästa kapitel, en tillbakablick på veckan som gått sen sist...
Idag har Sparris gjort sin utställningsdebut. Vi (jag och Sparris) åkte hemifrån 04.15 med nosen styrd mot Uppsala!!! Puhh, vilken körning, regn, regn, regn och massvis med vatten på den urkassa E4. Efter några omvägar var vi då framme vid Alnäs, en KFUM-KFUK anläggning. Ännu mera regn, regn, regn. Klockan nio skulle det dra igång, efter lite förseningar var vi då på plats framför domaren, Mrs Pat Chadwick, ca 20 minuter senare än beräknat, men det gjorde ju inget för det var ju så njutningsbart väder...=P
Sparris gick som 2:a i sin klass, valpar hanar 4-6 mån, fick hederspris och sen var det lite väntan igen...
In i ringen igen, bästa hanvalp skulle avgöras. Vann där gjorde hans duktiga uppfödare Maria Winberg, Kennel Tanspots, med en lite äldre valphane, vi kom 3:a!!! En mycket bra debut och tre fina rosetter hem, det är ju det viktigaste!
Måste träna på att ställa upp honom nu bara, han förstår inte alls varför han ska stå nu när vi tjatat om SITT så länge!!
Hemåt igen då, ingen ide att stanna i det ruskiga vädret!!

Det översta stycket skrev jag igår...fortsätter här idag!
Idag har vi varit på lek och skoj tävling med Stjärnorps Ridklubb, på banan i Rist. Jätte, jätte mysigt och roligt och många trevliga, glada människor. Vi var med både Arvid och jag (Bibbi också såklart), generöst med priser (det gillar vi) och mest glada blev vi förstås för Arvids seger i 20 cm hoppningen. Första blågula rosetten, var är champagnen??!!

Sen var vi en sväng hos Blue (Cadfach Eye Of The Storm, welshponny av cobtyp, -06) och hans betespolare Wariabel. Vi hade knäcke med oss, Wariabel som inte är ponny förstod inte vitsen med knäcke, men Blue glufsade i sig. Den andra långbenta lillpojken åt glatt ett äppleskrutt istället.

Nu har jag kört bort två tunnor med vatten till hästarna på skottkärran, då klarar de sig nog hela veckan.
Hjärtat börjar slå snabbare och snabbare nu när avresan närmar sig. På tisdag styr vi bilen mot SM i Åstorp och jag lovar att vi ska blogga därifrån varje dag, både jag och min groom (eller hur Emma) så får ni två vinklingar på alla händelserna...

(Avbrott för att försöka få in katt som tycker det är så roligt att klättra i träd mitt i natten när matte ropar)

Veckan som gått har bestått av jobb. I måndags var vi hemma, ninas barn var här en stund på morgonen eftersom hon följde sin 7-åriga Albin till första dagen i skolan. Vi åt frukt tillsammans allihop här och gick sen till skogen. Där håller de på att avverka och vi hade turen att träffa en skotarförare som lät barnen åka med i maskinen, vilken lycka!!!
Träffade Emma sen och köpte ridhjälmar. Min blir sig aldrig lik igen efter att ha badat ute i regnet så nu var det bara så att jag var tvungen att köpa en ny så jag ser någotsånär civiliserad ut på SM.

Tisdagen var matsäcksdag, en heldag i lekparken med korvgrillning till lunch. Toppen!
Bibbi fick nya skor.

Onsdagen tillbringade vi hemma, lek och promenad. Erika kom till lunchen som beståd av ankäggsomelett (8 ankägg) med bacon, kokt broccoli och gräddstuvade kantareller, mums!!! Arvid fick en försenad 4-års present och jag en liten blomma med lott!! Gulligt!!! Tack!!
På kvällen var det körutflykt i Rist, lika trevligt som vanligt. Bibbi fick jobba upp lite värme i backarna först, sen körde jag programmet en gång. Sen en snabbfika i familjen Lagerbergs mysiga kök.

Torsdag, Daniels födelsedag. Bakade tårta till honom och hans arbetskompisar. In med tårtan i bilen, på med kalluft så den håller sig, iväg och tanka, sen ut i skogarna för att åka och köpa hans present. Förbi Karlsby, mot Godegård utanför Motala, in med presenten i bilen, i Sparris bur närmare bestämt och sen i superfart hem, eftersom tiden inte räckte till för att jag skulle varit på hans jobb till halv ett. In med tårtan i kylen igen istället, ut och shamponera presenten och sen försöka torka den lilla kraken. In med åbäket i bilen igen, in med tårtan, in med Arvid, in med Sparris och iväg mot Linköping.
Leverera tårtan, öppna buren och ut trippar den lilla söta bocken Sebastian. Svart dvärgget med vita öron, 5 månader och koppelvan och jättegosig!!!
Mycket berest litet djur!!!

Tränade på banan i Rist på kvällen med hjälp av min snälla Emma, gick sådär, så fort jag blir spänd så går det bara fortare och fortare, det blir som en ond cirkel och jag kan inte slappna av...lugna tankar!!!! Andas!!!

Fredagen var shamponeringsdag för Sparris!!!

Nu är det dags för sängen, har ju en del att fixa med imorgon...hjälp!!
Sov Gott!!!


Mina nya glasögon...


Nya glasögon

Nu har jag hämtat dem, men det par som jag såg mest fram mot bröt kärringen i butiken av...Hon skulle värma dem för att forma till bågarna, värmde inte tillräckligt och bröt så av dem när hon skulle böja dem. Får alltså vänta en vecka till minst...åker ju så himla gärna in till stan igen...och betalar 15 kr i parkeringsavgift bara för att hämta glasögonen som tar ca 10 min...grrrrr.
Hämtade ut volvon också från verkstad, blääää vilka tråkiga pengar!!!
Det går visst inte så strålande för Sverige på ponny VM, sist totalt efter dressyren. Tror minsann att de hade behövt en liten Bibbi där i skjortärmen...

Ska ut och köra nu, bara äta nåt först...

Kolla in mina fina brillor...

Ponny VM

Gå in på sidan www.horsedriving.nu, vidare till ponnylandslagets hemsida, VM 2009, vidare till bilder på maratonhinder... Helt fantastiskt fina hinder, ser lite uppkört ut bara, men jättefint gjorda.

Varför måste man få frågan-Är det här rent i diskmaskinen??? Kan vederbörande inte se det när han ändå öppnat luckan...
en parentes bara!!!

Sov Gott!!

Dressyrtur på kanalbanken

Körde mot Ljung som planerat, dock inte så tidigt som det var tänkt eftersom Arvid sov så länge. Vi kom tillbaka först nu. Körde lite dressyr på parkeringen vid museet, fortfarande mjuk och trevlig efter helgen och då är det betydligt lättare att själv vara mjuk och trevlig. Några volter bara och övergångar sen hemåt igen och då var hon så härligt lösgjord att hon dansade fram med svansen vaggande i takt, kan jag få behålla den känslan tills vi är inne på banan så vore jag nöjd. Imorgon får det också bli någon form utav dressyrpass, hon verkar inte tröttna på det och jag gör det definitivt inte just nu när hon är så mjuk. Blev en galopp i vardera "varv", fast rakt fram på kanalbanken, har fortfarande jätteproblem att veta om det är rätt eller inte, men enligt mina mått så blev det rätt...låter seriöst va??=/
Nu är det duschen som gäller sen Maxi, ska köpa väska och mus till datorn, kontantkort-mobiltbredband-så jag kan blogga från SM, krok till tvättstugan, som dagbarnens handduk kan hänga på och en pall dit in så de når att tvätta sig i tvätthon därinne, på så sätt behöver jag bara ha de barnen som är blöjfria på vår toa (vi har ju bara en toa, det är tråkigt nu när flera barn ska gå på den, skulle liksom helst vilja ha badrummet ifred). Sen blir det nog kanske så illa att det blir Mc.D...har inte planerat nån lunch.
Smygtittade i Arvids ryktlåda i stallet, innehållet har ändrats en aning sen han fick den. Den innehåller nu följande: En rotborste(original som det står Arvid på), en krats, en vanlig hårborste (som jag köpte till Bibbis man, har jag letat efter), en liten mjukis elefant, en rulle till en målarroller och en ny saltsten... De här grejerna släpar han alltså med sig ut i hagen till hästarna lite då och då, för så här kan vi inte ha det, så här skitiga som hästarna är...
Tänk när han lär sig mocka...=)
Ser att jag lika gärna kan duscha ute, som vanligt denna härliga sommar!!
//Cissi!

Vattnet har spridit sig...

...från kanalen till kanalbanken. Det blev som bom-träning med höga benlyft för Bibbi på vår runda ikväll genom alla vattenpölar. Vid 20-tiden hade det faktiskt slutat regna så det blev en behaglig tur till Ljung W.a och tillbaka.
Körutflykten fick vi hoppa över idag, men kanalbanken duger faktiskt bra! Imorgon blir det tidigt morgonpass, samma väg som idag, men fortsätter över bron vid Ljung och sen bort till parkeringen vi båtmuseet, bra underlag där, för lite dressyr alltså.

Sparris var med i vagnen, än så länge i sin bur, snart har jag också en katt med mig för Mulle vill inte stanna hemma när Sparris får åka med. Om jag kan få tag på en bra flakvagn så kan ju hönsen turas om och följa med några i taget också...=D

På eftermiddan var vi i metropolen Borensberg och åt glass, mums.

Sparris har väldiga bekymmer över att stallkatten (den randiga) fick korv på altan, han sitter vid dörren och ylar...

Nu är det tomt i huvudet, går och lägger mig!
Sov Gott!!

Tisdag, ha det var i går, onsdag skriver vi idag...

En takläggare är här, nu behöver vi kanske inte ha takdropp vid snösmältningen nästa år...=)
Tänk om han kunde säga - Vi behöver träna på att lägga plåttak på ett gammalt stall med spåntak inunder, får vi använda ditt som övningsexempel???

Bibbi vilade igår, jättebesviken blev hon över det. Vände och ville gå in igen när jag släppte ut henne i hagen. Man kan inte säga annat än att hon är lite rolig. Rolig kan man inte beskylla människor för att vara som inte respekterar att man är ledig...={}grrrrrrr!

Hela groventren städades igår, alla kläder vikta, massor med påsar till klädinsamling, så skönt.
-Vad du är duktig som kan städa så bra, så här städat har det nog aldrig varit, va?=Arvids kommentar.

Den sista pärltuppen har lämnat våran gård, i en hink, med lock. Fy vad jag känner mig grym, de får iaf träffa pärlhönor i himlen. Till nästa vår vill jag en hel besättning av pärlhöns i ett eget hus, som ska få gå lösa i trädgårn och vakta!!!

På lördag är det beräknad nedkomst för ankäggen, så spännande, jag har ingen aning alls om det kommer att funka eller inte. På söndag åker jag till Norrköping och kollar på utställning. Sparris uppfödare kommer inte dit, men det var 7 andra heelers anmälda.
Jag har fått PM till nästa helg, Sparris debututställning, vi fick nummer 3. Det kunde ju inte bli bättre eftersom det är mitt ständiga lyckotal som jag blandar in i allt jag gör. Ställer jag klockan så måste det vara något med 3, typ 06.23, 05.33 osv...finns det medicinering?

Hej o ho, utställning börjar 09.00, vi bedöms som nummer 3 i första ringen, då blir det en tidig morgon tur till Uppsala alltså!!! Men vad gör man inte, det kostar att ligga på topp!

Jag väntar på att de ska ringa om mina glasögon, nu har det faktiskt gått 3 veckor, det vore trevligt att kunna se om det är rådjur, harar eller björnar som går på gärdet bakom huset...

Idag blir det körutflykt för Bibbi, avslutat med dressyr och jag kommer göra allt som står i min makt för att det ska gå så mjukt och behagligt som när jag tränade för Bella i helgen. Jag blir så stel i händerna när jag håller tömmarna som jag ska, med ridtygelfattning går det bättre, men att växla mellan enhandsfattning och vanlig då tar alldeles för lång tid. Får ha olika på träning och vid tävling helt enkelt. För att få till det allra sista i samlingen, både i skritt och trav använde vi pussljud till henne, det gick super och hon lyfte två decimeter...
Hon kämpar så bra och det är så rörande att se henne göra det bara för att jag ber henne, så jag kommer  ju vara ett känslomässigt vrak under hela SM. Har jag kört en felfri precision som känns så där alldeles extra bra så är det snudd på att tårarna kommer när vi passerar mål. Efter första hindret i maraton släpper alla spänningar man lagt på sig och då blir jag alldeles gråtfärdig igen. Jag hoppas jag ska kunna köra ut från dressyrbanan med tårarna sprutande  för att det känts så bra den här gången...

Jag hoppas jag kan åka och hälsa på P-O, Bibbis uppfödare den här veckan. Tänkte åka imorgon, ska bara ringa och kolla om det passar. Ska ta med det fina Brukschampionatsdiplomet och visa honom, han blir så glad.

Nu ska jag sätta på mera kaffe, sen ska jag faktiskt fixa mina naglar...

Hej så länge!





Ni missar väl inte...

...min annons!!! Prima motionscykel i mycket gott skick. Skiljs från min ögonsten enbart pga minskat intresse, bra hem viktigt...=) Snäll i all hantering, inga olater, aldrig sjuk eller halt. Måste ses.

Nu är köket storstädat istället för stallet och groventren, och en list är uppsatt, absolut inte samma som vi har innan, men bättre iaf.

Sparris fick just en sork i storlek med Svinis ( vårt marsvin) av Trulza (vår katta i storlek med en liten hamster), mums!!

Nu ska jag sätta ihop selen och sen ut med Bibbsan!

Det blir väl kanalbanken och sen en liten runda på parkeringen vid båtmuseet, om det inte är så mycket bilar...önskar mig en körbana...helst 40x100, helst nåt sorts gummiunderlag som håller hela vintern, helst ett tak också...men är öppen för förslag!!

Hörs!

Måndag morgon

Nu har jag satt på kaffe.
Helgen har varit lugn...=)
Gårdagen avslutade vi hos våra grannar, Åke och Kerstin Edestedt. Våra afrikanska pärlhöns har blivit så elaka mot kycklingarna vi har och mot en del utvalda höns så vi kunde inte ha dem kvar längre och ingen ville ha 3 pärlhönstuppar så det var bara grytan kvar som alternativ. Jag ringde Åke och frågade om hjälp och då kunde han ta alla tre...skönt, så slipper jag.
Nu fick vi bara tag på två av dem, jag försökte med den sista men det slutade med att jag hade alla hans stjärtfjädrar i handen, (det var absolut inte meningen lilla pärlis).
Jag kommer sakna dem, men det går inte ha dem ihop med vanliga höns. Det kommer absolut att finnas pärlhöns här i fortsättningen, men först ska de få ett eget hus och hönsgård. Det bästa med pärlhönsen är att de vaktar för rovdjur och rovfåglar, de går också att ha lösgående då de absolut inte röjer i rabatterna så som vanliga höns. R.I.P små pärlisgrabbar!!
Det var ett trevligt besök hos våra grannar iaf. Kaffe, bullar, glasstårta. Sparris busade hej-vilt med deras Coffee  (welsh corgi cardigan, alltså lagom storlek för Sparris)
Sen var vi ju såklart tvungna att titta på deras lilla, lilla nyförvärv. Lilla My heter hon, ett vitt litet mini-sto. Sååå söt!

Selen tvättades och smörjdes efter helgens sista dressyrpass för Bella. Har tränat med Bibbi för henne, fredag-lördag-söndag, jättegivande. Galoppen har gjort stora framsteg bara på tre dagar och samlingen går som en dans, sen ska det bara kunna bibehållas inne på banan också...

Idag ringde Helene Zettervall (kör russhingsten Fix) och kollade om jag anmält till SM, det blir vi två i klassen "ponny under 120", ev någon mer som vi inte har full koll på.

Lördagskvällen ägnades åt Ulf Lundell, ingen höjdare alls. Man kan väl inte börja en utomhussommarkonsert med gnissliga deprimerande låtar (förlåt alla fans och Ulf) och tro att det ska bli nåt drag då...ska kanske nämnas att jag inte alls är förtjust i honom, byter hellre kanal på radion om det kommer en Lundell-låt.
Människorna runt omkring var ju såklart trevliga, det var Emma och jag och hennes granne Carina som skulle göra kvällen ihop, men jag kom liksom av mig. Om det berodde på Ulf eller på att jag visste att jag skulle upp kl 06.00 dagen efter det vet jag inte.... Det var en trevlig kväll iaf, om än tidig, kom hem 21.45.

Förmiddagen ägnades åt dressyrträning med Bibbi för Bella. Sen var det jättefint väder så jag pysslade ute lite. Arvid var med pappa på jaktmöte, skoj!!=)

Fredagkvällen tränade jag ganska sent för Bella, kan inte köra när det är så varmt mitt på dan...klagar inte på värmen, det är ju underbart att äntligen få lite sol, men inte att göra nåt i solen.


Arvid har äntligen fått medicin mot sina stora myggbett (som han ärvt av mig). Vi fick äntligen komma till vårdcentralen, jag har ringt flera gånger i sommar men inte fått komma, det ska räcka med att badda med alsolsprit och kortisonsalva, faan heller att det hjälper...nu fick han iaf tavegyl och de sa att han nog behöver gå på det på somrarna---jättebra tycker  jag att de kommer på det när halva augusti har gått nästan...=C
Han tar medicinen jätteduktigt.
Efter besöket på VC njöt vi av en glass i Ljungsbro-city, kulglass, mums!!
Sen styrde vi ut till Inger och Gösta för ett bad i sturefors. Mycket skönt, Sparris simmade 3 gånger, han var tvungen att kasta sig ut efter mig, jag kan ju inte gå i vattnet själv...han måste ju se efter mig.
På torsdagkvällen körde jag hemma hos Lagerbergarna på Rist. Kristina var kartläsare till dressyrprogramet, nu börjar jag lära mig, men alla figurer som inte är där de brukar är knepiga...

Onsdagen, efter besöket i skänningen, till bringade jag och Arvid en stund vid badet i Ljung, och Sparris också såklart.
På kvällen åkte vi för att inviga Arvids metspö som han fått av Inger och Gösta. Grillade revbensspjäll som matsäck. Någon kastade upp vårt enda vassdrag i en telefonledning över ån...vem? Inte jag iaf, inte så många kvar att gissa på, Arvid metade bara...=P
Tio pyttesmå fiskar blev det, av raserna abborre, mört och braxen, ingen större lönsamhet alltså.

Idag ska Bibbi ut och mest joggas lite, stallet ska städas och groventren tänkte jag. Sen ska jag på styrelsemöte med Östegötlands Ponnysällskap.
Det har regnat för fullt i natt, men nu ser det faktiskt ut att klarna upp lite, skönt!

Hörs en annan gång!!

Skänninge Marken...

...var inte så jätte roligt. Samma saker som alla år, men lite inköp blev det iaf. Gardintyg till "Biblioteket", 6 meter för 120 kr, ganska bra pris...=) Motivstrumpor-självklart-det är väl därför man åker på marknad. 13 par för 100 kr, både till Arvid och mig, jag vet att det inte är superkavlité, men vi klarar oss ett tag iaf. En liten brun shettisprydnadshäst, jag har en likadan, fast med Maestros färger, fux m ljus man och svans, det här är väl Cindy då som är brun. Arvid köpte en liten boll i ballongmaterial, med taggar som en igelkott, som lyser när man kastar med den.
Här blev det ett litet avbrott på några dagar...men publicerar ändå!
Må gott!

jäsp jäsp...

...vad klockan blev mycket!!
Tiden går fort när man har roligt och det har vi haft i dag.
Dagen började 8.00 med skadebesiktning av volvon, hela dörren kommer att bytas. Hoppas de lackar om resten av bilen annars kommer det att synas världens skillnad mot resten av det gamla, skitiga... Jag blir utan bil i fyra dagar, behöver jag hyrbil får jag stå för 1/3 själv, helt sjukt eftersom jag inte hade nåt med själva grejen att göra...eller får jag ersättning-hela 50 kr/dag- strålande. Klockan var inte så mycket när vi var klara, så Arvid och jag åkte till Inger och Gösta (faster/farbror) och tiggde till oss god frukost. Grävde upp lite stockrosbäbisar, potatis och dill, Arvid fick ett metspö så det blir ju näst intill en hel måltid. Vidare hem för att byta kläder, två bushundar hade skitat ner mig. Sparris är ok i sin tass nu så det var fullt ös på honom och Jerry (flatcoated retriver).
Sen gjorde vi Borensberg tillsammans med Carina och hennes två busfrön.
Besök i loppis/antikaffär: de tar emot hela och rena grejer och säljer, synd bara att de tar 50% i provision..., mest skräp.
Götas Boning: jättemysig liten inredningsaffär med helt underbara saker, inte så fasligt dyrt
Sibylla: Korv, kebab, tunnbrödsrullar, köttbullar, mos och toalett
Antikaffär mellan strömmen och kanalen: Sagolikt mycket roligt att titta på. Blev mycket nöjd över mina inköp där, en bricka med engelskt jaktmotiv till vårt "bibliotek" och det allra bäst, en kostamtavla från 1976, "3 ROSA"!!! Den pryder sin plats i köket på spiskåpan.
Glasskiosken: Höjdpunkten, vrålgott och human priser.
Sundis: Liten kläd/friskvårdsbutik, köpte en T-shirt till Arvid med en luden spindel på. Barnen blev stormförtjusta i lekhörnan så vi hade kunnat lämna dem där och gått tillbaka  till glassstället.
Järnaffären: Arvid önskar sig fortfarande en "stövelknäckare", en sån där riktig i gjutjärn. 3400 fiskedrag...

Sen kom vi till mitt huvudmål för denna utflykt, den jätteroliga affären med MASSOR med tyger, mönstrade i stort och smått, passande lapptäcken osv, mycket vackra lantliga motiv, kommer nog att återkomma dit för att köpa tyg till gardiner till "Biblioteket". Efter det barnens höjdpunkt-lekparken.
Trötta och belåtna gick vi mot bilen på Östenssons parkering, efter att jag gjort en snabbvisit in i färgaffären för att köpa ett rollerset till stallet. Där inne hade de också lite roliga grejer men det får vi ta en annan dag, shoppandet för i dag var färdigt!

Hem igen, byta till stallkläder, koppla på transporten, packa in allt i bilen och iväg igen. Bibbi packade jag ju då in i transporten... Stannade akut vid preem för att tanka, hade lite dålig koll på hur länge bensinlampan lyst... 95 oct tanken var trasig så det blev 98 till samma pris, bra kap det också plus att jag hade rabattkupong, -35 öre/liter, vilken toppendag det har varit =P
Kom fram till Rist (familjen Lagerberg är så snälla och låter mig komma och låna deras plan som håller måttet 100x40 m, jätteTACK för det!) vid sjutiden och borstade lilla Bibbi, det hade jag inte hunnit innan vi åkte. Supersnälla Emma kom för att hjälpa mig och vi satte upp elstaketspinnar på körbanan istället för bokstäver, sen var det bara att bita i det sura äpplet och börja försöka köra dressyrprogrammet. FEI nr 9, kolla gärna det så kanske ni förstår min ångest...
Jag har haft en rejäl svacka i dressyrsjälvförtroendet, i körsjälvförtroendet överhuvudtaget, så idag var en jättelättnad att köra för det kändes bra allting. Hon gick inte superbra, kunde inte riktig stå still, ville inte rygga, reste sig hellre då, men allt kändes bra ändå. Programmet var inte alls så svårt som jag trodde först, vi betade av en lite bit i taget och Emma, du var till enorm hjälp. Alltid annars när man kör och någon tittar kryper det fram lite prestationsångest, men bara vill att hästen ska så bra som aldrig förr, men idag var jag så koncentrerad på hur programmet var så hur Bibbi gick kom inte på första plats, jag hade liksom inget bevistvång inför Emma, jätteskönt, hoppas det håller i sig!!
Nu är jag nyss hemkommen, pojkarna är i skogen och jag äter kvällsmat i min ensamhet...MÖVENPICK-vitchokladglass!!!
Mums!!!
Hörs en annan dag!!!
Sov Gott!

Morgonens tredje kaffekopp!!

Sitter och njuter av mitt nybryggda kaffe, inte värmt i micron utan helt färskt. Daniel började jobba idag så vi drack kaffe tillsammans i morse, men han gör mycket svagare kaffe, så den här muggen smakar faktiskt bättre!!
Helgen har varit helt lugn, vi har fixat lite här hemma. Efter fredagens besök hos Pippi och Emil var jag totalt slut, gick och lade mig kl 20, vaknade vid halv nio på lördagen...skönt!  Bibbi fick vara ute på natten så jag hade bara ett gäng hungriga fjäderfään att ursäkta mig inför (de är vana att få mat lite tidigare)
Vindskivorna har kommit upp på huset (en gavel kvar), inte min favoritsysselsättning att stå så högt upp, med ett gäng getingar som sällskap, men fin utsikt var det och fint blev det när det var klart.
Jag håller med Arvid nu, han vill riva det här huset och bygga ett nytt, för vi har ingen balkong och det vill han ha...nåt så drastiskt kanske vi inte behöver göra, men en balkong vill jag också ha. På taket till groventrén, i höjd med både magnolian och akaciaträdet, det måste vara underbart att sitta där på våren. Det finns ingen möjlighet att göra en dörr ut från huset så det får bli en trappa upp på utsidan...borde inte vara så komplicerat.
Jag har snickrat en skohylla till dagbarnens skor att ställa i groventrén, som ska användas som ingång nu, (nej skohyllan blir ingen ingång, men groventrén) ska fortsätta med en hylla med krokar i samma utseende och färg-mintgrön-fast det passar faktiskt till tapeten där inne. Har sett i en tidning en bänk med förvaring i, för sopsortering. Alltså inte sopor utan burkar, plast, metall osv, det får nog bli ett kommande projekt, med fårskinn uppepå som en skön sittbänk.
Alla sommarblommor är äntligen utplanterade, persilja och gräslök också, mina pelargoner i lådorna utanför stallet fick flytta in på altan i krukor istället, de såg så tråkiga ut efter allt regn, rabatten på baksidan vid altan har fått lite uppfräshning, får se hur länge det håller. Taket går ut så långt från altan att det blir helt torrt, inget regn kommer åt och det blåser alltid...tur att man har stenar som man kan plantera...de klarar sig rätt bra utan vatten.
Änglatrumpeterna har jag nog tröttnat lite på, de behöver mera tillsyn och gullegull än vad jag har lust till, mina fuchsior från förra året (köpta som sticklingar) har blivit jättestora och fina så de känns viktiga att spara över vintern och alla pelargoner ska få en chans, kanske lite växter kan bo pannrummet...selkammarn börjar bli trång...
Bäst just nu är såpnejlika som doftar sååå underbart!!!
Flox ska jag satsa på till nästa år, skojigt med lite färg så här års när sommarblommorna börjar vissna, eller är sönderregnade. Hur förökar man flox, är det genom frö eller...?

Jag skulle måla i stallet i morse, men upptäckte till min fasa att alla mina penslar är putsväck!!! Måste alltså åka och inhandla det innan jag kan fortsätta. Hittade en pensel, 5 cm bred, det var i smalaste laget, behöver nog en liten roller också...så tråkigt att behöva åka och handla, kan man inte få hemkört såna varor!!
Bibbi ska köras nu så fort Arvid vaknar, sen ska jag städa ur bilen. Volvon ska in till rejmes imorgon på skadebesiktning eftersom jag fick in ett hjul från en släpvagn (inte min) i passagerardörren. Ett löst rullande hjul som en släpa just hade tappat...ingen stor skada men jag vill inte ha en böggel på bilen som inte jag är skuld till, och ingen annan heller för den delen.
Tänk om det kunde bli lite fint väder i veckan, vore ju roligt att få bada nåt mera i sommar...
Nu är det kaffepåfyllnad, har lite inspirationstorka, återkommer senare!!
Kram!!

Bild


Sparris och jag framför webbkameran!!
Nu vet jag iaf hur man lägger in dem på bloggen!

Foton...

Jag vill ju så gärna dela med mig av mina bilder, men vissa problem kvarstår...
1: För att kunna ladda in bilderna som finns i kameran, måste jag installera det programet som följde med kameran när den köptes, ähummm julen 2004, var är den skivan....

2:Jag har köpt ett USB minne för att kunna föra över alla bilder som är i vår gamla dator till den här lilla bärbara roliga, men vår gamla dator lider av influensa så USB minnet funkar inte att använda, datorn känner helt enkelt inte av det

3:Jag har en fin mobilkamera på 5.0 mpxl, hur får jag över de bilderna till datorn-läser instruktionerna antar jag-var är dem då? Var det någon kabel med i kartongen när jag köpte mobilen, var det överhuvudtaget en kartong med...jag minns inte!!

Jag jobbar iaf på det. Igår försökte jag få Sparris att posera framför webbkameran som sitter på datorn (kanske alla webbkameror gör), men det var inte det lättaste.
Jag jobbar som sagt på det där med bilder, men nu ska jag först laga mat!!!!
...sen köra Bibbi-Bus, sen städa i stallet ,och måla, och rensa ut grejer från selkammarn till hästloppis...är det någon som vill ordna det med mig? Jag har hur mycket grejer som helst som behöver byta ägare, men jag ordnar inget sånt själv, men jag tror inte jag är ensam om att ha samlat på mig lite för mycket hästsaker, eller =)
Kram så länge, återkommer snart!!!


Kanske man kan ta ut minneskortet från kameran och stoppa in i datorn...men var gör det störst nytta!!=)

RSS 2.0